Hooooi allemaal!
Sorry dat ik een tijdje niks van me heb laten horen, maar de afgelopen 2 weken waren echt super druk! Vanuit Wenen ben ik met m'n autotje naar Kaprun vertrokken, 3 en een half uur later kwam ik aan. Best snel gedaan voor 400 km al zeg ik t zelf.
Daar aangekomen bleek het natuurlijk nog vet rustig te zijn, maaar er kwamen steeds meer Nederlanders waarmee ik daarna nog even een pizza'tje mee heb gegeten, ik had nog niet echt ontbeten namelijk. Gelukkig kwam al snel daarna de 'Wenen family' die allemaal met de trein waren gekomen, en konden we wachten op onze eerste theorieles die middag en avond.
De dagen in Kaprun zagen er als volgt uit:
6.30 wekker
7.00 ontbijten
7.45 skibus naar kitzsteinhorn
Even snel een afdaling doen
9.00 skiles
11.30 pauze
12.15 skiles
16.30 theorieles
18.00 eten
19.00 theorieles
Het is al zo lang geleden allemaal dat ik niet meer weet wat ik allemaal heb gedaan die 10 dagen verder, in ieder geval een avond naar een bar geweest met zo ongeveer iedereen die in dat huis van ons zat, stuk of 200 mensen. De rest van de avonden een beetje beneden in het gastehaus aan de bar zitten of gangchillings zetten, met de laptoppen en de zakken chips en nog wat limonade geloof ik.
Heb natuurlijk ook nog wel de nodige stress gehad hoor, voor m'n lehrauftritt bijvoorbeeld. Vooral omdat je 5 minuten van te voren te horen krijgt welk onderdeel je moet gaan doen. En dan alles in het Duits uitleggen + de oefeningen goed voordoen en zelf bedenken. Ook nog 2 Theorie toetsen gehad, maar had geen tijd om daar voor te leren, wat achteraf ook niet nodig bleek want dat was echt een lachertje. Dinsdag was dan de grote dag.... Het voorskien; je eigen kunnen laten zien en de houdingen en alles wat je de afgelopen dagen had geleerd. 3 onderdelen, korte bochtjes, carven grundstufe en kurven. Je werd beoordeeld en je kreeg voor elk onderdeel een cijfer. Had je 1 t/m 4 dan was je daarvoor geslaagd, had je 5 dan was je gezakt. Je mocht voor 1 onderdeel zakken, dus voor die 2 anderen moest je minimaal een 4 hebben. Laten we zeggen, ik heb het gehaald. Cijfers doen er niet toe haha!
Na de laatste afdaling nog even een paar drankjes gedaan, was ik echt aan toe.. We moesten toch wachten op de uitslag. Gelukkig maar dat ik wat drankjes op had, want dat heeft me een hoop zenuwen gescheeld. Aangezien de uitslag op alfabetische volgorde werd genoemd en ik nou net #200 was. Laatste van het alfabet dus. #200 heeft me verder wel geluk gebracht hoor, want ik ben geslaagd. Mag mezelf helaas geen anwarter noemen omdat ik voor Duits een 5 had gescoord, dat betekent dat ik in maart een dagje terug moet komen voor een wiederholungsprufung en mocht ik dan in dat gesprekje wel goed Duits kunnen, krijg ik alsnog de naam anwarter.
Gistermiddag na de uitslag meteen naar Hinterglemm gereden samen met Tom en Ruby (jaa het paste allemaal in die fiat 500 van mij) inclusief de spullen, een groot deel ervan dan. Dus we moesten maar 2x heen en weer rijden. Reden om die avond nog even terug te gaan naar Kaprun en de laatste avond te feesten met onze vriendjes en vriendinnetjes die we de afgelopen weken hebben gemaakt en afscheid te nemen. Maaaaaar... We zien elkaar in maart weer, want ik was niet de enige van wie de Duits niet goed genoeg was.
Vandaag dan eerste training gehad van de skischool zelf, alle regels kregen we te horen en er werd ons gekeerd hoe alles werkt met de cursus Aart en middageten met de kinderen enzo. Smiddags hebben we geoefend in het kinderland, waar alle À- kinderen les krijgen (beginners), morgen gaan we de sleepliftjes doen waar de B- kinderen les krijgen. Ik mag deze winter alleen maar aan deze 2 groepen les geven. Je hebt ook nog C, D, en E kinderen ( niveau paralel blauwe, rode en zwarte piste). Maar dat gaat em niet worden voor mij, aangezien ik vandaag heb gefaald voor de Carven test. Dat kan ik ook gewoon niet, en al hadden ze gezegt dat het ging om of je ook C-kinderen les mocht geven, had ik wel ff me best gedaan. Maarach maakt het uit, ik ga gewoon lekker snotneusies snuiten in het kinderweitje. Ik werk in ieder geval voor de grootste skischool van het salzburgerland en de beste van Oostenrijk, is me verteld door de mensen hier. Deze week word nog rustig maar vanaf eind volgende week word het chaos, wanneer de kerstvakantie begint. Dan staan er opeens 1600 kinderen op de sammelplatz die les willen + ouders. Dus zat zijn ongeveer 3000 mensen.
Ooit ja nog even wat over ons appartement hier. We zitten in een soort skilerarenhuis met ongeveer 30 mensen (ff een schatting) waarvan 3 buitenlanders en de rest Nederlands. Naast het apres-ski paleis, aan de andere kant een bakkertje en ongeveer 50 meter verderop een andere apres ski bar. Klinkt allemaal heel leuk enzo, maaar nu de nadelen: we hebben geen internet, geen gezamelijke ruimte of keuken ofzo, geen wasmmaschine, überhaupt helemaal niks eigenlijk behalve je kamertje waar je met ze 2e slaapt. Je avondeten moet je maar op je bed op eten,bij de meeste is dat een bak sla of een cup à soup ofzo. Bij mij was dat vandaag een chocolade toetje met slagroom, oh wat ben ik toch een goeie eter hè!
Ik heb trouwens ook nog gehoord dat omze huisbazin een heks is, heb der nog niet ontmoet dus ik trek nog geen conclusies verder hoor. M'n adres laat ik zo snel mogelijk weten, daar moet ik eerst zelf nog achterkomen.
Spaterrrrr
sabine
14 dec. 2011, 21:27
kimsiee!
echt leuk om allemaal te lezen menn!
echt mooi dat je het zo naar je zin hebt!
ik bel je vrijdag op je verjaardag en dan gaan we maar even goed bijkletsen!
veel plezier!
dikke kus van bien!
Rosanne
14 dec. 2011, 22:24
Heejj Kimmie!
Weer een leuk verhaal!:D Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt! Nou succes met het lesgeven! En heel veel plezier!
Xxx
Maureen
14 dec. 2011, 22:26
Pff klinktbest zwaar maar Ook heel erg leuk. Nu kunnen we zeker bijna nooit meer hatsappen? :( Kom maar ff snel achter je adres want je kaartje voor je verjaardag komt sowieso al te laat!
Xoxo
Denise
15 dec. 2011, 08:58
Kimmetje!!
pjoe, die laatste zinnenn klinken best zwaar! maar je hebt het verder wel naar je zin volgens mij haha!!
oh ik wil snel je adres als je hem hebt! we bellen van de week!
heel veel plezier deze week!! Mooi dat je het zo naar je zin hebt :)
Dikke kus !!
Kimberley
15 dec. 2011, 09:00
Kim! haha wat moet ik toch altijd lachen om je verhalen! Maar zo te horen heb je het gelukkig helemaal naar je zin daar. Succes met les geven daar aan de kleintjes, en ik wacht weer op je volgende verhaal! kan ik weer lachen haha. Dikke kus Kim xx
Marloes
15 dec. 2011, 10:59
Losert! Gedeelde smart ... ;) samen snotneuzen afvegen. Jammer dat het niet dezelfde kinderwijde is. Dat zou pas lollig zijn! Ooooohhhh chocotoetje .... Wat een enorm voedingrijke maaltijd voor jouw doen!
Pieter en Atie
15 dec. 2011, 19:46
Herzliche Glückwünsche zu deinem Geburtstag! Zo, dat is om het Duits wat je even te kort komt, op te schroeven.
Zonder gekheid.....van harte Kim. Fijne dag hoor en geniet van je tijd daar! Zo te lezen, doe je dat zeker!
groetjes Pieter en Atie
Kim
15 dec. 2011, 22:05
Ik heb m'n adres hier: snow&fun zentrale, dorfstrasse 204, 5754 Hinterglemm, oostenrijk